Mei 2018. Het bedrijf Tasty Cloud Vape, dat onder de merknaam Watt’s nicotinevloeistof voor e-sigaretten op de markt brengt, moet zich verantwoorden bij de rechter in Florida. Het bedrijf is aangeklaagd door appelsapfabrikant Mott’s, dat meent dat het Watt’s-Logo inbreuk maakt op het Mott’s-merk.


Links de nicotine-liquid van Watt’s, rechts de appelsap van Mott’s

Stokoud merk

Mott’s kun je gerust een stokoud merk noemen. De US-merkregistratie van Mott’s stamt uit 1966 en het bedrijf beweert zelf dat het merk al sinds 1842 (!) op de markt is. Ondanks herhaalde verzoeken van Mott’s is Tasty Cloud, dat in 2017 begon met de verkoop van de nicotine ‘liquids’ van Watt’s, niet bereid zijn design aan te passen.

Schaamteloos

Je hoeft natuurlijk geen merkendeskundige te zijn om te zien wie hier fout zit. Het logo en de verpakking van Watt’s zijn gewoon schaamteloos gekopieerd. Wat de zaak natuurlijk extra gênant maakt is dat het hier aan de ene kant gaat om een gezond product dat op kinderen is gericht en aan de andere kant om een nicotine-product. Onbegrijpelijk dat Tasty Cloud dit op een rechtszaak laat aankomen.

Bas Kist