Maart, 2013 > Apple heeft flink gas teruggenomen bij zijn aanval op een café in de Duitse stad Bonn, dat de naam Apfelkind gebruikt in combinatie met een logo van een appel. In oktober 2011 dreigde Apple nog het café voor de rechter slepen omdat het meende dat het gebruikte logo teveel lijkt op het bekende Apple-beeldmerk.

Schikking
Volgens de Duitse website Spiegel Online is de toon van de elektronicareus sinds kort plotseling veel vriendelijker. Het concern is zelfs bij de eigenaar van Apfelkind op bezoek gegaan en lijkt nu aan te sturen op een schikking, waarbij het café slechts hoeft verklaren dat het het logo niet zal gebruiken op accessoires van smart phones, zoals hoesjes en houders.

Geen alleenrecht op appels
Volgens merkenbureau Chiever is het een verstandige zet van Apple om toch maar in te binden. ‘Het was ook een waanzinnige claim van Apple. Het is onwaarschijnlijk dat Apple hier een case had.  Natuurlijk is het verstandig om zo’n icoon als het Apple-logo te verdedigen tegen aanhakers en namaak. Maar Apple moet niet denken dat het het alleenrecht bezit voor elke appel’, aldus Chiever.