November 2018. Burberry heeft zijn aanklacht tegen het kopieergedrag van kledingconcurrent Target ingetrokken. De zaak was in mei 2018 door Burberry aangebracht bij de rechtbank in New York. De kemphanen hebben de zaak eind september geschikt.

Links Burberry, rechts Target                                  Links Burberry, rechts Target

US $ 2 miljoen per shawl

De eerdere beschuldigingen van Burberry logen er niet om: volgens het bedrijf was de kleding van Target gewoon namaak en pleegde het bedrijf inbreuk op de merkrechten van de bekende Burberry-ruit. Alle producten moesten vernietigd worden en Target diende een schadevergoeding te betalen die kon oplopen tot 2 miljoen dollar per verkocht product.

  Links Burberry, rechts Target                                  Links Burberry, rechts Target

Schikken beter dan vechten

En dan nu, vijf maanden later, sturen Burberry en Target een gezamenlijke verklaring naar de rechter dat ze er onderling uitgekomen zijn. Schikken is natuurlijk altijd beter dan vechten. De inhoud van de afspraken zijn uiteraard niet bekend, maar gezien de grote gelijkenis van de beide ruitjes mag je er toch van uitgaan dat Target flink heeft moeten inbinden en dat we deze Target-producten niet meer op de markt zullen zien.

Bas Kist