Maart 2018. Wat gebeurt er met een Europese merkregistratie op het moment van de Brexit op 30 maart 2019? Dat is een vraag die veel merkhouders bezighoudt. Vorige week kwamen de EU Commissie en de UK naar buiten met conceptafspraken. Hieronder vindt u de belangrijkste details.

Foto Visualhunt

Geregistreerde EU-merken*

Bezit u een geregistreerd EU-merk, dan hoeft u zich na de Brexit (30 maart 2019) geen zorgen te maken. Er wordt een overgangsperiode ingevoerd. Tot 31 december 2020 blijft uw Europese merk ook gewoon geldig in de UK. Daarna krijgt u in de UK automatisch een nationaal UK-merkrecht, dat identiek is aan uw Europese recht. Uw EU-merk is vanaf dat moment dan niet meer geldig in de UK. (*Geldt ook voor EU-modellen).

Hangende aanvragen EU-merken

Is de procedure van uw Europese merkregistratie na de overgangsperiode op 31 december 2020 nog niet afgerond, dan valt de UK vanaf die dag buiten uw Europese registratie. Echter, u krijgt dan wel de mogelijkheid om binnen 9 maanden (dus vóór 30 september 2021) een nationale aanvraag in te dienen in de UK, waarbij u de aanvraagdatum van uw EU-merk kunt meenemen.

Meer informatie

Wat ons betreft positief nieuws voor houders van Europese merken en modellen. Voor meer informatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Wij houden u op de hoogte. Klanten van Chiever ontvangen uiteraard tijdig van ons een overzicht van de relevante registraties.

Bas Kist