Rich Energy, het energie-dranken bedrijf dat sponsor is van het Haas Team uit de Formule 1, gebruikt een logo dat gestolen is het bedrijf Whyte Bikes. Rich Energy moet stoppen met het gebruik van het logo, dat niet alleen op zijn blikjes staat, maar ook prominent op de F1-auto’s en de helmen van de coureurs van het Haas-team.

Willen en wetens

Dat heeft de rechter in Engeland in mei van dit jaar bepaald in een door Whyte aangespannen procedure. Volgens de rechter heeft Rich Energy, of in ieder geval zijn ingehuurde designbureau Staxoweb, willens en wetens het logo van fietsenfabrikant Whyte gekopieerd.

Bedrog

Tijdens de rechtszaak bracht de oprichter van het designbureau Staxoweb een brand manual van Rich Energy in, die volgens hem gemaakt was in 2015. Echter, tijdens de rechtszaak werd duidelijk dat de brochure niet uit 2015 kwam maar uit 2018. Dat riekt naar bedrog, liet de rechter weten.

Beroep

Dat de logo’s nog niet verdwenen zijn van de raceauto’s en de helmen van Haas komt omdat Rich Energy het er niet bij laat zitten en beroep heeft aangetekend.