November 2018. Mocht u een Benelux merkregistratie bezitten die in de eerste 6 maanden van 2019 voor vernieuwing in aanmerking komt, dan kunt u geld besparen als u deze vernieuwing nog in 2018 aanvraagt. Na 1 januari gaan de kosten namelijk omhoog.

Tarief merkregistratie en merkvernieuwing in de Benelux in 2019 omhoog

Kosten per klasse

Op dit moment rekent het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) één vast bedrag voor merkregistraties en vernieuwingen in maximaal 3 productklassen. Vanaf 1 januari 2019 stapt het BBIE hier vanaf en gaat het kosten per klasse rekenen. Dat betekent dat registratie en vernieuwing in meerdere klassen vanaf 1 januari duurder worden.

Aanvragen in 2018

Echter, voor registraties met een vernieuwingsdatum die valt in het eerste half jaar van 2019, is het mogelijk deze kostenverhoging te vermijden. Immers, het BBIE staat toe om een vernieuwingsaanvraag al een half jaar vóór de vernieuwing in te dienen. Voor deze merken kunnen wij voor u de vernieuwing dus al in 2018 aanvragen, zodat hij nog onder het oude tarief valt.

Ook voor nieuwe merken

Overigens geldt dit alles niet alleen voor vernieuwingen, maar ook voor nieuwe merkregistraties. Ook daarvan gaat het tarief voor meer klassen per 1 januari omhoog. Hebt u plannen voor een nieuwe Beneluxregistratie, dan kan een depot in 2018 mogelijk interessant zijn.

Voor meer informatie kunt u uiteraard contact opnemen met uw adviseur bij Chiever.