FitToday

Geweigerde merken

Logo voor vitaminepreparaten en sportkleding. Dit vinden wij toch het lastigste soort. Natuurlijk zijn de beschrijvende woorden Fit Today onvoldoende voor registratie. Maar is dat logo in zijn vormgeving en kleuren in het geheel toch niet best onderscheidend? Van mij had hij door gemogen (maar het blijft subjectief).

 

WAT GOOOOOEEEEEDDDD!!

Woordmerk WAT GOOOOOEEEEEDDDD!! voor kleding en sterke drank. Ondanks het feit dat de schrijfwijze van de algemene uitdrukking WAT GOED er wat vreemd uitziet, betekent dit nog niet dat het ook een onderscheidend merk is. Terecht geweigerd.

 

Expedition Far East

Beeldmerk voor camperreizen. Het zal wel vooral om reizen naar het verre Oosten gaan. Dan helpt zo’n logo ook niet. Terecht geweigerd.

 

Belgo Weed

Pas op met vlaggen. Dit beeldmerk werd geweigerd omdat de Belgische vlag er op staat. Hoe klein ook, een vlag is vaak een reden om een merkregistratie te weigeren.

 

Risico-inschatting

Als er een kans bestaat dat een nieuw merk geweigerd wordt wegens het ontbreken van onderscheidend vermogen, dan bespreekt Chiever deze risico’s altijd vóórdat er kosten gemaakt worden voor een registratie-aanvraag. Soms kan dat leiden tot het advies om geen registratie aan te vragen of om woord- of beeldelementen aan het merk toe te voegen waardoor het wél voldoende onderscheidend wordt en dus geregistreerd kan worden. Op basis van onze ruime ervaring kunnen wij het onderscheidend vermogen van een merk en het risico van een weigering goed inschatten. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er een heel enkele keer nog wel eens een verrassing tussen zit. Onderscheidend vermogen blijft een subjectief begrip.

Bas Kist