De naam Willem Holleeder is op 9 december 2011, kort voor de vrijlating van Holleeder,  als merk geregistreerd in het Benelux Merkenregister. Dat blijkt uit onderzoek van merkenbureau Chiever. De eigenaar van het merk, dat werd ingeschreven onder nummer 911867, is Sonja Holleeder, de zuster van Willem.
 

Hoofddeksels en culturele activiteiten
Het merk werd geregistreerd voor verschillende soorten producten en diensten, waaronder ‘drukwerken’, ‘onderwijsmateriaal’, ‘hoofddeksels’, ‘sportieve en culturele activiteiten’ en ‘ontspanning’.

Defensief of commercieel
Volgens Chiever kunnen er twee redenen zijn waarom Holleeder zijn naam als merk heeft laten registreren. Het kan uit defensieve overwegingen gedaan zijn: een merkregistratie om te voorkomen dat anderen er tijdens de ‘Holleeder-hype’ met de naam vandoor gaan. Maar het kunnen ook commerciële overwegingen zijn. Mogelijk meent Holleeder dat hij nog een slaatje kan slaan uit zijn grote naamsbekendheid. Zo zou hij op basis van deze registratie iemand een licentie kunnen verstrekken om Holleeder-rondleidingen te verzorgen langs opvallende plaatsen in Amsterdam.

Meer BN-ers als merk
Holleeder is niet de eerste BN-er die zijn naam als merk laat registreren. Hij bevindt zich in goed gezelschap. Chiever vond de volgende opvallende merken in het register:
Peter R. de Vries / Frans Bauer / Paul de Leeuw / Andre Rieu / Jamai / Joop Braakhekke / Adam Curry / DJ Tiësto / Prinses Amalia / Karel Appel / Herman Brood / Joran van der Sloot (Van der Sloot heeft zelfs internationale ambities: zijn naam is als Europees merk geregistreerd).