Mei 2019. Of ze straks ook van Tottenham winnen moeten we nog even afwachten, maar voor Liverpool is deze zege binnen: op 8 mei won de voetbalclub een juridische procedure tegen de Lotto. De Lotto had bezwaar gemaakt tegen twee Engelse aanvragen tot merkregistratie van Liverpool. 

Liverpool en de Lotto zijn in een merkenstrijd verwikkeld

Overeenstemming

Volgens Lotto Sport Italia lijkt het onderstaande merk van Liverpool (rechts), dat is aangevraagd voor een brede range aan producten zoals cosmetica, juwelen en kleding, teveel op het bekende Lotto-logo (links).

Links het bekende, geregistreerde Lotto-logo, rechts het beeldmerk dat Liverpool heeft aangevraagd

Rechthoek vs diamant

Het Engelse merkenbureau UKIPO denkt daar echter anders over. Hoewel het bij beide merken om dezelfde soort producten gaat, is er volgens UKIPO geen gevaar voor verwarring. Kopers van met name kleding kijken heel goed naar merken op de kleding en die zullen de verschillen ook wel zien. Bovendien zal het merk van de Lotto vooral waargenomen worden als twee overlappende rechthoeken met een gat in het midden, terwijl het merk van Liverpool wat meer weg heeft van twee in elkaar grijpende ruiten. Geen inbreuk, 1-0 voor Liverpool. Nu Tottenham nog!

Bas Kist