Juli 2018. Beierserdorf, de eigenaar van het merk Nivea, doet er alles aan om de bekende Nivea-verpakking zo ruim mogelijk te beschermen. Zo bezit het zelfs een registratie waarin de naam Nivea creme is vervangen door strepen. Zo probeert het bedrijf de bescherming van de verpakking wat op te rekken.

Links: twee Europese merkregistraties van Nivea, rechts: ongeldig verklaarde registratie. 

Ongeldig

Echter, onlangs heeft het Zwitserse bedrijf Diffulice de registratie zonder tekst ongeldig laten verklaren. Diffulice had aangevoerd dat Nivea dit merk nooit gebruikt heeft en dat de rechten daarom vervallen zijn. Omdat Beiersdorf begrijpelijkerwijs geen voorbeelden van gebruik kon overleggen, is de registratie ongeldig verklaard.

Reactie op aanval Beierdorf

Als je wat verder kijkt zie je waarom Diffulice deze moeite heeft genomen: het bedrijf is eerder zelf aangevallen door Beiersdorf , dat bezwaar heeft aangetekend tegen de blauw-witte logo’s die Diffulice probeert te registreren. Het blauwe merk met de witte strepen was één van de registraties waarop Beiersdorf zijn actie baseerde. Deze valt nu weg zodat Beiersdorf nu vooral moet vertrouwen op zijn registratie mét tekst.

Europese merken van Diffulice die door Beiersdorf worden aangevallen