Verband

Tijdens de oppositieprocedure liet Ringo weten dat hij bang is dat consumenten zullen denken dat hij plotseling commercieel actief is geworden op de markt van erotische artikelen. En die associatie wil de oude Ringo koste wat het kost voorkomen.

Ringo Star
Links: the Beatles met rechtsonder Ringo, rechts Ringo ‘stand alone’

 

Oppositie ingetrokken

Maar waarschijnlijk was ex-Beatle toch niet zo zeker van zijn zaak, vooral ook omdat Pacific Coast in zijn communicatie rondom om RING O geen enkel verband probeert te leggen met de beroemde Ringo. Vermoedelijk heeft het bedrijf bij de keuze van het merk überhaupt niet aan de man gedacht. Begin mei trok Ringo de oppositie in en sloot hij een overeenkomst met Pacific.

Overeenkomst

Volgens de afspraken mag Pacific het merk Ring O gewoon gebruiken voor ‘adult sexual aids’ en ‘desentisizing sprays’, maar belooft het geen link te leggen met Ringo of hem in diskrediet te brengen. Ook zal Pacific altijd een spatie gebruiken tussen de bestanddelen Ring en O. Op zijn beurt zegt de ex-Beatle toe dat hij zelf nooit seks-speeltjes onder het merk Ringo zal gaan verkopen.

Geen adult sexual aids onder merk Ringo

 

Pacific de winnaar

Het is de vraag wat Ringo hier nou wijzer van is geworden. Pacific had vermoedelijk toch al niet de bedoeling om bij de bekendheid van de ex-Beatle aan te haken. Wat Ringo Pacific wel heeft gegeven is wat free publicity. En dan mag hij nu zelf niet eens erotische zaken onder het merk Ringo verkopen (mocht hij dat ooit van plan zijn). Nee, Pacific is hier denk ik toch de winnaar en Ringo een beetje de loser.

Bas Kist