Oktober 2019. Cristiano Ronaldo wint niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. Onlangs lukte het de stervoetballer de Europese merkregistratie van het merk CR7, dat door een merkenkaper geregistreerd was, door te laten halen.

Bijnaam CR7

In 2011 had het Spaanse bedrijf Gourmet and Premium Brands beslag weten te leggen op het Europese merk CR7 onder ander voor juwelen, wijn, bier en frisdrank. Ronaldo kreeg de bijnaam CR7 toen hij bij Manchester United onder nummer 7 speelde, van 2003 tot 2009.

Doorn in het oog

De Europese registratie van kaper Gourmet was Ronaldo al langer een doorn in het oog. Toch viel de voetballer Gourmet niet aan wegens kwade trouw, maar voerde hij aan dat het bedrijf het merk CR7 al meer dan 5 jaar niet gebruikt had. In zo’n geval kan een merkregistratie geschrapt worden.

Geen gebruik

En deze actie had succes. Gourmet kon niet hard maken dat het het merk CR7 de afgelopen 5 jaar ook maar enigszins serieus had gebruikt voor juwelen, wijn, bier of frisdrank. En dus werd de registratie ingetrokken en is Ronaldo een kaper lichter.