Maart 2019. Sylvie Meis, in Nederland en vooral in Duitsland een wereldbekende TV-personality, heeft op 21 februari een procedure bij het Europese merkenbureau EUIPO verloren. Meis kan de Europese registratie van SusyMei, een kledingmerk op naam van de Chinees Tongyu Zhang, niet stoppen.

Zweet-absorberend ondergoed

Zhang heeft SusyMei niet alleen voor kleding aangevraagd, maar ook voor steunzolen en zweet-absorberend ondergoed, producten waarmee Sylvie zich begrijpelijkerwijs niet graag associeert.

Kleding en kerstboomversiering

Meis bezit zelf, via haar bedrijf Meis Enterprise GmbH, een Europese registratie van het woordmerk Sylvie Meis voor een groot aantal producten, van koffiemachines tot kleding en van kerstboomversiering tot keukengerei.

Associatie met model Meis

Volgens EUIPO zal het publiek het merk Sylvie Meis echter vooral associëren met het beroemde model Sylvie Meis, terwijl Susy Mei duidelijk naar een andere persoon verwijst. En ook al lijkt Mei op Meis, de totaalindruk van de merken is volgens EUIPO toch verschillend. U hoeft dus niet te vrezen voor uw zweet-absorberende onderbroeken van SuzyMei.