Amerikaanse toestanden! Het management van het Empire State Building in New York claimt $ 1,1 miljoen van fotograaf Allen Henson. In augustus vorig jaar schoot Henson een aantal foto’s van het model Shelby Carter, terwijl zij topless poseerde op het observation deck op de 86ste verdieping van het Empire State Building.

Imago

Op het moment van de fotosessie was het deck vol met toeristen. Toen Henson zijn foto’s via social media verspreidde, diende het Empire State Building in januari van dit jaar de aanklacht in. Volgens het management tast Henson het imago van het gebouw aan, dat bekend moet staan als een veilige en plezierige toeristenattractie voor families met kinderen.

Uitzicht

Henson reageert verbijsterd op de claim. Volgens de fotograaf was niemand op die bewuste dag geschokt door de borsten van mevrouw Carter. ‘Ze heeft mooie borsten, maar de mensen keken vooral naar het uitzicht’, aldus Henson in de New York Daily News. Het lijkt er overigens op dat het Empire State Building fotomodel Shelby Carter buiten schot laat. Dat is opvallend, want het zijn toch háár borsten die voor alle ophef zorgen.

Dit artikel werd gepubliceerd in NRC Handelsblad Topless op het Empire State NRC 28-01-2014