Juli 2018. Rapper en social media personality Cardi B heeft het in de VS aan de stok met een man die een enorme tijger op zijn rug heeft getatoeëerd. De man, Kevin Brophy, meent dat Cardi zijn privacy- en portretrechten heeft geschonden door zijn kleurrijke rug op de cover van haar album Gangsta Bitch Music te tonen.

Familieman met kinderen

Een jaar nadat het album van Cardi uitkwam kreeg Brophy, die zichzelf omschrijft als ‘familieman met kleine kinderen’, het gefotoshopte album onder ogen. De familieman, die meende zichzelf te herkennen in de man tussen de benen van Cardi, spande in oktober 2017 meteen een rechtszaak aan bij de rechtbank in Californië.

Afro-kapsel

Volgens Brophy is zijn vrouw door het zaakje getraumatiseerd en vreest hij het moment dat zijn zoontje het getructe plaatje ergens op internet tegenkomt. Cardi vindt het allemaal maar onzin en stelt dat Brophy gewoon een enorm ego heeft. Bovendien heeft de man op de cover een afro-kapsel, en dat kan dus nooit Brohpy zijn, zo meent Cardi.

Langste eind

Binnenkort komt de zaak in zijn beslissende fase. Gezien de tamelijk bijzondere en kenmerkende tatoeage én het feit dat zo’n familieman (interessante familie trouwens!) door zo’n plaatje toch wel flink in zijn hemd wordt gezet, zou het ons niet verbazen als Brophy hier aan het langste eind gaat trekken.

Bas Kist