Oktober 2019. Ruim een jaar geleden maakten wij melding van de ruzie tussen rapper Cardi B en een man die een tatoeage van een enorme tijger op zijn rug heeft staan. In 2016 gebruikte Cardi B deze rug – zonder toestemming  – voor een opmerkelijke pose op de cover van haar debuutalbum Gangsta Bitch.

Geen gezicht

De eigenaar van de rug, Kevin Brophy, een ‘familieman met kleine kinderen’, was not amused en spande een rechtszaak aan. Vervolgens diende Cardi B een verzoek in de zaak terzijde te leggen omdat je het gezicht van Brophy helemaal niet ziet. Daarna werd het stil, maar nu is er weer nieuws.

Seks toy

Eind augustus wees de rechtbank in California de argumenten van Cardi af. Het is niet uitgesloten dat Brophy herkend wordt aan zijn tatoeage, dus dat je zijn hoofd niet ziet is niet van doorslaggevend belang. Ook het feit dat Brophy hier -zoals hij dat zelf noemt – als een ‘sex toy’ van Cardi B wordt getoond, kan beledigend zijn. Kortom, de rechtszaak kan gewoon doorgaan. Brophy eist 5 miljoen dollar. Wordt dus vervolgd.

De tattoo van ‘familieman’ Brophy strekt zich overigens uit tot de ‘onderrug’

Bas Kist