September 2017. Het merk Uber ligt onder vuur in de VS. Op 29 augustus diende het bedrijf Uber Operations een aanklacht in bij de rechtbank in Florida. Uber Operations meent dat het taxibedrijf inbreuk maakt op de oudere merkrechten van Uber Operations.

Last

Hoewel Uber Operations, dat opgericht werd in 2004, strikt genomen op een ander terrein actief is – het doet in cloud computing met specialisatie in de gezondheidsbranche – ondervindt het bedrijf naar eigen zeggen toch veel last van Uber.

Bedreigingen

Er komen verkeerde telefoontjes en e-mails binnen en juridische stukken voor Uber worden bij Uber operations afgeleverd, waardoor termijnen verlopen. Ook ontvangt het bedrijf regelmatig bedreigingen die bedoeld zijn voor Uber en zijn chauffeurs.

Stop Uber

Al met al kost het volgens Uber Operations erg veel tijd en productiviteit en is de verwarring schadelijk voor het merk Uber Operations. Daarom wil het bedrijf nu een verbod op gebruik van de naam Uber in de VS, doorhaling van de merkregistratie en afdracht van een deel van de winst