Voetbalclub Valencia heeft het aan de stok met het Amerikaanse bedrijf DC Comics, dat de wereldwijde rechten voor het character Batman bezit. DC Comics verzet zich tegen de registratie van een vleermuizenlogo door Valencia.

Links het geregistreerde logo van DC Comics, rechts het in 2012 aangevraagde EU-merk van Valencia

Al 100 jaar vleermuis

De Spaanse club gebruikt al bijna 100 jaar een logo van een schild waarin een vleermuis verwerkt is. Echter, in 2012 probeerde de club een nieuwe zwarte vleermuis los als Europees merk te registreren.

Het logo dat Valencia al bijna 100 jaar gebruikt

Bezwaren Batman

Dat stuitte echter op bezwaren van DC Comics, dat een oppositie tegen de aanvraag indiende. Ook DC Comics bezit een merkregistratie van een zwarte vleermuis. Na bijna 4 jaar gesteggel koos Valencia eieren voor zijn geld en trok de registratie in.

Weer oppositie

Ter gelegenheid van zijn 100 jarig bestaan vroeg de club onlangs een nieuwe merkregistratie aan, ditmaal van een logo met een gouden vleermuis. Hoewel je zou zeggen dat dit toch wel op flinke afstand zit van het logo van DC Comics – ook omdat het woord Valencia is toegevoegd – blijken de Amerikanen toch ook nu weer een oppositie te hebben ingediend. De strijd is dus nog niet gestreden.

Het nieuwe logo, toch weer aangevallen door DC Comics