Geregistreerde EU-merken

Zijn uw merken al formeel geregistreerd, dan hoeft er op dit moment niets te gebeuren. Uw Europese merk blijft na 1 januari 2021 gewoon beschermd in 27 EU-landen. Voor het Verenigd Koninkrijk krijgt u automatisch een nationaal UK-recht dat gelijk is aan uw bestaande EU-merk.

Aanvragen EU-merken

Is voor uw EU-merk de registratieprocedure op 1 januari 2021 nog niet afgerond omdat het merk recent is aangevraagd of omdat er een oppositie loopt? In dat geval wordt het UK-deel van het EU-merk niet automatisch omgezet, maar krijgt u tot 30 september 2021 de tijd om een aparte, nationale UK-registratie aan te vragen, die dan dezelfde depotdatum krijgt als het EU-merk.

Wat moet u doen?

Het antwoord op de vraag wat u nu moet doen is eenvoudig: als u klant bent bij Chiever (en uw merken door ons worden beheerd) hoeft u voorlopig niets te doen. Wij brengen voor al onze klanten in kaart wat de eventuele consequenties van de Brexit zijn voor hun EU-merkregistraties en/of aanvragen. Moet er actie genomen worden om uw rechten veilig te stellen, dan brengen wij u daarvan tijdig op de hoogte en geven wij aan wat de procedure is en wat de kosten zijn.

Opposities

Heeft u een EU oppositie lopen tegen u of bent u de eisende partij? Dan zullen wij binnenkort apart contact met u opnemen om de eventuele stappen te bespreken.

Brexit-desk

Uiteraard is er meer te zeggen over de consequenties van de Brexit voor merkregistraties. Ook kunnen er gaande de Brexit-onderhandelingen nog zaken wijzigen. Wij houden alles nauwlettend in de gaten en informeren u zo nodig. Mocht u op dit moment toch nog vragen hebben, wilt u meer achtergrondinformatie of overleggen over uw portefeuille, dan kunt u contact opnemen met onze Brexit-desk. Wij helpen u graag verder.

Maria-Gemma Huijnen

Chiever Brexit Desk

 

* Wat voor EU-merken geldt, is ook van toepassing op EU-modellen.

Foto: Shutterstock