Doctorphone

Onder de naam DoctorPhone verrichten de Arnhemmers al sinds 2013 in Nederland onderhoud en reparaties van smartphones & en tablets. Het is dan ook begrijpelijk dat de Europese merkregistratie uit 2015 van het gelijknamige Duitse DoctorPhone de Nederlanders zwaar op de maag lag, ook omdat de Arnhemmers inmiddels 3 vestigingen in Duitsland hebben. Maar ja, wat moet je als je zelf geen merkregistratie hebt?

DoctorPhone

Oudere handelsnaam

De Europese merkenwet biedt voor zo’n geval toch een oplossing: als je in staat bent aan te tonen dat je de naam al vóór de Europese registratie in Nederland als handelsnaam gebruikte en je kunt aantonen dat er gevaar voor verwarring bestaat, dan kan je het Europese merk laten doorhalen. Geen eenvoudige klus, maar het kan.

Doorhaling merk

Samen met DoctorPhone verzamelde Chiever de juiste bewijzen. Gelukkig had DoctorPhone zijn administratie goed op orde. In januari 2021 verklaarde het Europese merkenbureau het merk van de Duitsers ongeldig. Inmiddels hebben wij ook voor de Nederlandse DoctorPhone een eigen merkregistratie verricht.

DoctorPhone
Nog geen merkregistratie en ervaar je een soortgelijk probleem?

Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Het contactformulier kan niet weergegeven worden omdat cookies niet zijn geaccepteerd. Klik hier om cookies te accepteren.