Merkregistratie Benelux

Als je met je merk voornamelijk actief bent in Nederland, dan kun je natuurlijk het beste kiezen voor lokale bescherming. Echter, een Nederlands merkenregister bestaat niet, wel een Benelux merkenregister. Dus gebruik je je merk alleen in Nederland, dan zul je een Benelux merkregistratie moeten verrichten. Chiever is expert op het dit gebied van merkregistraties in de Benelux. Wij regelen niet alleen de registratie voor je, maar kunnen je ook adviseren over de mogelijkheid van merkonderzoek en merkbewaking.

Merkonderzoek in de Benelux

Wij raden aan om, voordat je je merk in de Benelux laat registreren, eerst merkonderzoek te verrichten, om te zien of je geen problemen kunt tegenkomen. Immers, heeft iemand een gelijkend merk al eerder geregistreerd, dan kan dat een obstakel zijn voor het gebruik van jouw merk.

Merkonderzoek Benelux

Merkregistratie

Om je merk de beste bescherming in de Benelux te geven overleggen we met je om te horen hoe je het merk gebruikt en voor welke producten. Daarna kunnen wij je adviseren bij de merkregistratie.

Procedure merkregistratie Benelux

Als wij een Benelux merkdepot voor je merk hebben verricht, gaat de registratieprocedure van start. Het merk wordt na ca. 1 maand gepubliceerd. Daarna kunnen anderen (die menen oudere rechten hebben) gedurende 2 maanden eventueel bezwaar maken (oppositie). Gebeurt dit niet, dan wordt het merk geregistreerd en heb je bescherming voor 10 jaar in de hele Benelux. Een registratieprocedure zonder obstakels duurt in het algemeen ongeveer 4-5 maanden.

Merkbescherming Benelux

Wat kost een merkregistratie Benelux?

De kosten van een merkregistratie in de Benelux hangen af van het aantal producten en diensten waarvoor je het merk wilt registreren. Globaal kun je uitgaan van totale kosten van ergens rond € 800,- – € 900,-. Dan is het merk dan voor 10 jaar beschermd in de Benelux.

Merkbewaking

Na registratie van het merk is het van belang het merk te laten bewaken. Met geavanceerde software checken wij dan dagelijks of er nieuwe merken worden aangevraagd die te veel op jouw merk lijken. Is dat het geval, dan krijg je een seintje en kan je tijdig optreden. Wij adviseren je dan over de te nemen stappen en helpen bij het aanpakken van de inbreuk.

Merkbewaking Benelux
Merkregistratie
Je merk in de Benelux registreren?

Chiever regelt optimale bescherming van jouw merken in de Benelux en zorgt ervoor dat je veilig de markt op kunt.

Het contactformulier kan niet weergegeven worden omdat cookies niet zijn geaccepteerd. Klik hier om cookies te accepteren.