Prioriteit inroepen

INTERNATIONALE BESCHERMING

Onlangs hebben wij voor u een depot verricht. Indien u interesse hebt om de bescherming van uw merk of model uit te breiden naar andere landen, is het van belang te weten dat u het recht hebt de prioriteit van uw bestaande aanvraag in te roepen.

PRIORITEIT INROEPEN: WAT IS DAT?

Indien u binnen 6 maanden na uw depot bescherming voor dit merk of model aanvraagt in andere landen, kunt u hierbij de prioriteit van uw eerste aanvraag inroepen. Dat wil zeggen dat de aanvragen in de andere landen dezelfde datum krijgen als uw eerste aanvraag. U neemt als het ware uw eerste depotdatum dus mee naar het buitenland.

VOORDEEL PRIORITEIT

Het grote voordeel van het inroepen van prioriteit is dat u eventuele aanhakers voor bent. Om een voorbeeld te geven: u deponeert op 3 maart 2015 uw merk of model in de Europese Unie. Een concurrent ziet dit en deponeert hetzelfde merk of model op 25 mei 2015 in de Verenigde Staten. Als u vervolgens op 20 augustus 2015 zelf in de VS een merkdepot doet en daarbij de prioriteit (3 maart 2015) van uw Europese merk of model inroept, dan bent u de concurrent alsnog te snel af. U hebt dan in de VS een ouder recht met als prioriteitsdatum 3 maart 2015.

INTERESSE? LAAT WETEN WELKE LANDEN

Mocht internationale bescherming voor u interessant zijn, stuurt u ons dan een overzicht van de landen waar u belangstelling hebt. Dan kunnen wij u informeren over de procedure en u een kostenbegroting geven.

Merkbescherming

Heb je een vraag over merkbescherming?

Wil je sparren over hoe je je merk het beste gebruikt? Wil je advies bij de keuze van je merk? Wil je een offerte voor een internationale merkregistratie? Chiever kan je adviseren.

Het contactformulier kan niet weergegeven worden omdat cookies niet zijn geaccepteerd. Klik hier om cookies te accepteren.