Belang van merkbewaking

Indien je je merk via ons hebt laten bewaken, monitoren wij gedurende het jaar de merkenregisters om te zien of er gelijkende merken worden aangevraagd. Als dit gebeurt ontvang je van ons een bericht en een kort advies over de te nemen stappen.

Een belangrijke reden om je merk te laten bewaken is dat je in een vroeg stadium op de hoogte bent van de aanvraag van een gelijkend merk. Dit stelt je in de gelegenheid om tijdens de oppositieperiode bezwaar te maken tegen de nieuwe aanvraag. Oppositie is een relatief goedkope ambtelijke procedure, waarmee je de registratie van een merk kunt verhinderen. Wordt je merk niet bewaakt, dan mis je de kans op het starten van een oppositieprocedure en kun je alleen nog maar in actie komen via een (kostbare) gang naar de rechter.

Voorbeeld

Hiernaast zie je een voorbeeld van een bewakingsbericht, zoals dat uit ons Bewakingssysteem naar voren komt.

 

Belang van merkbewaking

Kosten

Jaarlijkse kosten (exclusief BTW) merkbewaking Benelux:

  • € 165,- tot en met drie klassen
  • € 60,- per klasse boven de derde

 

Jaarlijkse kosten (exclusief BTW) merkbewaking Europese Unie:

  • € 475,- tot en met drie klassen
  • € 95,- per extra klasse boven de derde

 

Jaarlijkse kosten (exclusief BTW) merkbewaking Wereldwijd:

  • € 695,- tot en met drie klassen
  • € 185,- per extra klasse boven de derde
Merkbewaking

Looptijd

Merkbewaking heeft een looptijd van 1 jaar. Opzeggingen moeten altijd vóór 1 november van het lopende jaar schriftelijk aan ons worden doorgegeven.

 

Merkbewaking

Meer informatie over merkbewaking?

Wil je meer informatie over merkbewaking? Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor Online Brand Protection? Stuur dan dit formulier op en onze juristen nemen binnen 24 uur contact met je op voor meer informatie over mogelijkheden en kosten.
Maar bellen kan natuurlijk ook: 020-8204000

mr. Klaas Beks Senior Trademark Attorney (Partner) +31 (0)20 8204000

Het contactformulier kan niet weergegeven worden omdat cookies niet zijn geaccepteerd. Klik hier om cookies te accepteren.