De 5 meest gestelde vragen over Merkbewaking

 

1. Hoe werkt merkbewaking bij Chiever?

Met geavanceerde software zoeken wij in de merkenregisters naar nieuwe merken die op uw merk lijken. Is dat het geval dan ontvangt u van ons een bericht, met daarbij een inschatting van uw kansen om op te treden. Na een dergelijk bericht overleggen wij met u over de te nemen actie en informeren wij u over de kosten. Daarna beslist u of u in actie komt.

2. Bij een ander merkbureau krijgen wij altijd stapels bewakingsberichten. Hoe doen jullie dat?

Sommige bureaus overladen hun klanten inderdaad met bewakingsberichten. Dat gaat een beetje onder het motto: zoek het zelf maar uit. Wij doen dat anders. Wij maken altijd een scherpe voorselectie en sturen echt alleen een bericht als wij menen dat actie gewenst of serieus te overwegen is. Bij dit bericht krijgt u dan advies over kansen en kosten. Zo wordt u niet overspoeld met nutteloze bewakingsberichten.

3. Kan ik ook een logo laten bewaken?

Ja, bewaking kan betrekking hebben op een woordmerk, een beeldmerk/logo of een combinatie van beiden. Ook bij logo-bewaking ontvangt u wekelijks een overzicht van nieuwe, gelijkende logo’s waarvoor registratie is aangevraagd.

4. Is merkbewaking verplicht?

Nee, merkbewaking is niet verplicht, maar wij raden het wel aan. Alleen als u uw merk laat bewaken krijgt u tijdig een seintje dat iemand probeert een gelijkend merk te registeren. Op dat moment kunt u proberen deze registratie te stoppen door de aanvrager te waarschuwen of eventueel door een administratieve procedure (oppositie) te starten. Hebt u geen merkbewaking, dan mist u de termijn voor een oppositie en rest u – als u de gelijkende registratie uit het register wilt laten verwijderen – alleen nog maar de gang naar de rechter. Dit is veel duurder, complexer en tijdrovender dan een administratieve oppositie procedure.

5. Wat is Online Brand Protection?

Naast registerbewaking kan Chiever u ook helpen met Online Brand Protection: het opsporen en bestrijden van online misbruik van uw merken op internetfora, social media of online marktplaatsen. Wij bespreken de gevonden inbreuken met u en nemen eventueel maatregelen om deze online inbreuken te laten verwijderen.

 

Heb je een vraag over merkbewaking, maar staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op!

Case Three Kings

Onze klant Three Kings, wereldwijd marktleider op het gebied van houtskool en wierook, wordt online regelmatig geconfronteerd met namaak. Chiever hielp niet alleen met de verwijdering van de inbreukmakers op internet, maar pakte ook de Indiase bron aan.

Wat leverde merkbewaking voor Three Kings op?

Three Kings
Merkbewaking

Meer informatie over merkbewaking?

Wil je meer informatie over merkbewaking? Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor online Brandprotection? Stuur dan dit formulier op en onze juristen nemen binnen 24 uur contact met je op voor meer informatie over mogelijkheden en kosten. Maar bellen kan natuurlijk ook: 020-8204000

mr. Klaas Beks Associate Partner +31 (0)20 8204000

Het contactformulier kan niet weergegeven worden omdat cookies niet zijn geaccepteerd. Klik hier om cookies te accepteren.