De 8 meest gestelde vragen over Merkbewaking

Hoe werkt merkbewaking bij Chiever?

Met geavanceerde software zoeken wij in de merkenregisters naar nieuwe merken die op uw merk lijken. Is dat het geval dan ontvangt u van ons een bericht, met daarbij een inschatting van uw kansen om op te treden. Na een dergelijk bericht overleggen wij met u over de te nemen actie en informeren wij u over de kosten. Daarna beslist u of u in actie komt.

Bij een ander merkenbureau krijgen wij altijd stapels bewakingsberichten. Hoe doen jullie dat?

Sommige bureaus overladen hun klanten inderdaad met bewakingsberichten. Dat gaat een beetje onder het motto: zoek het zelf maar uit. Wij doen dat anders. Wij maken altijd een scherpe voorselectie en sturen echt alleen een bericht als wij menen dat actie gewenst of serieus te overwegen is. Bij dit bericht krijg je dan advies over kansen en kosten. Zo word je niet overspoeld met nutteloze bewakingsberichten.

Kan ik ook een logo laten bewaken?

Ja, bewaking kan betrekking hebben op een woordmerk, een beeldmerk/logo of een combinatie van beiden. Ook bij logo-bewaking ontvang je wekelijks een overzicht van nieuwe, gelijkende logo’s waarvoor registratie is aangevraagd.

Waarom zou ik merkbewaking laten uitvoeren?

Alleen als je je merk laat bewaken krijg je tijdig een seintje dat iemand probeert een gelijkend merk te registeren. Op dat moment kun je dan proberen deze registratie te stoppen door de aanvrager te waarschuwen of eventueel door een administratieve procedure (oppositie) te starten. Heb je geen merkbewaking, dan mis je de termijn voor een oppositie en rest je – als je de gelijkende registratie uit het register wilt laten verwijderen – alleen nog maar de gang naar de rechter. Dit is veel duurder, complexer en tijdrovender dan een administratieve oppositie procedure.

Wat is Online Brand Protection?

Naast registerbewaking kan Chiever je ook helpen met Online Brand Protection: het opsporen en bestrijden van online misbruik van je merken op internetfora, social media of online marktplaatsen. Wij bespreken de gevonden inbreuken met je en nemen eventueel maatregelen om deze online inbreuken te laten verwijderen.

Wat moet er allemaal gebeuren voor mijn merk bewaakt kan worden?

Op het moment dat wij een merk voor je deponeren, is het aan te raden dit merk meteen in de bewaking op te nemen. Op het moment dat Chiever een merk voor je deponeert, vragen wij dan ook altijd of je het merk ook wilt laten bewaken. Als je dat wilt zorgen wij dat het merk meteen in bewaking wordt genomen in de relevante landen. Daar hoef je zelf dan niets meer voor te doen, wij beschikken over alle benodigde gegevens.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor een merkbewaking zijn afhankelijk van het aantal klassen (producten en diensten) én van het aantal landen (registers). Om een idee te geven: de jaarlijkse kosten van een merkbewaking in 3 klassen (en dat is bijna altijd voldoende) in de Benelux zijn € 165, in de Europese Unie (27 landen/registers) € 475 en wereldwijd € 695. Hiervoor krijg je dan bewaking én advies. Bij elk bewakingsbericht geven wij advies over slagingskansen.

Waar kan mijn merk bewaakt worden?

Merkbewaking kan worden uitgevoerd in de merkenregisters van alle landen ter wereld. Ben je alleen in Nederland actief, dan raden wij je aan de merkbewaking te beperken tot het Benelux merkenregister. Gebruik je het merk ook in andere landen van de EU, dan is het aan te raden het Europese merkenregister en de verschillende nationale registers (26) van de EU-landen te laten bewaken. Is daarnaast bijvoorbeeld ook de VS, Japan of China voor je merk van belang, dan kunnen wij ook in die landen een bewaking aanbieden. Maar je kunt er ook voor kiezen om je merk in alle landen ter wereld te bewaken.

 

Heb je een vraag over merkbewaking, maar staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op!

Case Three Kings

Onze klant Three Kings, wereldwijd marktleider op het gebied van houtskool en wierook, wordt online regelmatig geconfronteerd met namaak. Chiever hielp niet alleen met de verwijdering van de inbreukmakers op internet, maar pakte ook de Indiase bron aan.

Wat leverde merkbewaking voor Three Kings op?

Three Kings
Merkbewaking

Meer informatie over merkbewaking?

Wil je meer informatie over merkbewaking? Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor Online Brand Protection? Stuur dan dit formulier op en onze juristen nemen binnen 24 uur contact met je op voor meer informatie over mogelijkheden en kosten. Maar bellen kan natuurlijk ook: 020-8204000

mr. Klaas Beks Senior Trademark Attorney (Partner) +31 (0)20 8204000

Het contactformulier kan niet weergegeven worden omdat cookies niet zijn geaccepteerd. Klik hier om cookies te accepteren.