De 5 meest gestelde vragen over Merkonderzoek
1. Is het verplicht om merkonderzoek te laten verrichten?
Onderzoek naar oudere gelijkende merken is niet verplicht, maar wij raden het wel ten zeerste aan. De ellende is groot als in een later stadium blijkt dat iemand oudere rechten op een gelijkend merk bezit.
2. Wat voor soort merkonderzoek kun je laten doen?
Globaal gesproken zijn er twee smaken: de Quick Scan, een onderzoek naar (min of meer) identieke merken en een Full Search, een uitgebreid onderzoek naar identieke en overeenstemmende merken.
3. Wat is een Quick Scan?
Een Quick Scan is een onderzoek naar (min of meer) identieke merken. Hiermee haalt u heel snel de grootste obstakels naar boven. Wij kunnen een Quick Scan doen in elk land ter wereld. De resultaten en ons advies zijn altijd binnen 1-2 werkdagen bekend en de kosten zijn beperkt. Het is van belang te weten dat dit niet het meest volledige onderzoek is. Een volledig beeld van de eventuele risico’s krijgt u alleen met een Full Search.
4. Wat is een Full Search?
Een Full Search is een onderzoek naar identieke én overeenstemmende merken. Dit onderzoek graaft dus veel dieper dan een QuickScan. Het is daarom ook kostbaarder en de doorlooptijd is langer. Maar het geeft u wel een veel vollediger beeld.
5. Kan ik naast een woordmerk ook een logo laten onderzoeken?
Ja, Chiever verricht ook onderzoek naar logo’s of beeldmerken. Voor een dergelijk onderzoek bestaat echter geen identieke Quick Scan, maar zul je altijd een Full Search moeten doen, een uitgebreid onderzoek naar identieke en overeenstemmende merken.
Heb je een vraag over merkonderzoek, maar staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op!