Case Swapfiets

Een blauwe band als merk registreren?

 

Soms val je met je neus in de boter en mag je als merkenbureau meedenken over de bescherming van een wel heel bijzonder merk: de blauwe voorband van de Swapfiets.

Meer over deze case…

Swapfiets

Case Boekenbal

Boekenbal als merk beschermd?

 

Ondanks het feit dat de woorden Boekenbal en Boekenweekgeschenk beschrijvend zijn – en daarmee moeilijk als merk te registreren – is Chiever er toch in geslaagd deze merken te beschermen.

Meer over deze case…

De vijf meest gestelde vragen over merkregistratie

Hoe snel kunnen jullie een merkregistratie aanvragen?
Een merkregistratie aanvragen kan binnen 1 dag en als het moet binnen een paar uur. Als wij alle gegevens hebben (merk, houder, opgave producten en diensten), dan kunnen wij het depot meteen verrichten. Het moment van depot bepaalt dan de rangorde van uw bescherming. Na dit depot begint de registratieprocedure. Deze begeleiden wij voor u, we zorgen voor alle formaliteiten en bewaken de termijnen. De ambtelijke administratieve afhandeling tot de uiteindelijke registratie neemt in de regel tenminste een aantal maanden in beslag. Echter, door het depot staat uw beschermingsdatum vast. Daar komt niemand meer tussen.
Wat hebben jullie van mij nodig om mijn merk te registreren?
Om uw merk op de juiste wijze te kunnen registreren moeten wij weten op welke manier en in welk design/opmaak u het merk gaat gebruiken. Daarnaast moet u aangeven voor welke producten of diensten u het merk gaat gebruiken en in welke landen of regio, nu en in de toekomst. Tenslotte hebben wij natuurlijk de naam en eventueel rechtsvorm (en KvK-nummer) van de merkhouder nodig.
Moet ik voorafgaand aan een registratie onderzoek laten verrichten?
Onderzoek naar oudere gelijkende merken is niet verplicht, maar wij raden het wel ten zeerste aan. Zou in een later stadium blijken dat een ander oudere rechten voor een gelijkend merk bezit voor dezelfde producten of diensten, dan kan dat veel ellende (en kosten) met zich meebrengen. Soms zit er dan zelfs niets anders op dan alsnog je merk te wijzigen. Een merkonderzoek geeft vooraf inzicht in eventuele risico's.
Als mijn merk al bestaat, wordt mijn registratie dan geweigerd?
Nee, de merkenbureaus in Europa hebben niet de bevoegdheid een merk te weigeren omdat er al een gelijkend merk bestaat. Echter, de eigenaar van zo'n ouder, gelijkend merk kan zelf wel eventueel bezwaar maken via een oppositie-procedure. Mocht er oppositie worden ingediend tegen uw nieuwe registratie, dan kunnen wij u adviseren en assisteren bij de verdediging van uw merk.
Kunnen jullie mijn merk ook internationaal registreren?
Ja, Chiever kan uw merken waar ook ter wereld registreren. In Europa en de meeste geïndustrialiseerde landen kunnen wij voor u de procedure zelf van A tot Z begeleiden. In een aantal meer 'exotische' landen doen wij dat met behulp van ons uitgebreide netwerk van agenten.
Merkbescherming

Snel een merk registreren?

Wilt u een merk beschermen? Verstuur dan dit formulier en onze juristen nemen binnen 24 uur contact met u op voor informatie de mogelijkheden, de procedure en de kosten van een merkregistratie. Maar bellen kan natuurlijk ook: 020-8204000

mr. Maria-Gemma Huijnen Partner +31 (0)20 8204000

Het contactformulier kan niet weergegeven worden omdat cookies niet zijn geaccepteerd. Klik hier om cookies te accepteren.