Merkregistratie Europa

Gebruik je je merk niet alleen in de Benelux maar ook in andere Europese landen? Dan is het noodzakelijk om het merk ook als Europees merk te registreren. Een Europese merkregistratie geldt in alle 27 landen van de EU. Chiever is expert op het gebied van Europese merkregistratie en kan niet alleen de registratie voor je regelen, maar kan je ook adviseren over de mogelijkheden van merkonderzoek en merkbewaking.

Merkonderzoek in Europa

Voordat je je merk in Europa laat registreren is het verstandig merkonderzoek te verrichten om te zien of er geen obstakels zijn. Immers, als een ander al eerder een overeenstemmend merk in Europa registreerde, kan hij zich eventueel verzetten tegen de registratie van een nieuw, gelijkend merk.

Merkregistratie Europa

Merkregistratie

Om je merk de meest complete bescherming te geven in Europa hebben we eerst wat informatie nodig over hoe je het merk precies gebruikt, voor welke producten en in welke landen, nu en in de toekomst. Als we deze zaken op een rij hebben, kunnen wij je adviseren hoe je het merk het beste kunt laten registreren.

Procedure

Nadat Chiever een Europees merkdepot voor je merk heeft verricht, begint de registratieprocedure en wordt het merk na 1-2 maanden gepubliceerd. Vervolgens krijgen bedrijven die oudere rechten bezitten gedurende 3 maanden de tijd om eventueel bezwaar te maken (oppositie). Daarna wordt het merk geregistreerd en heb je bescherming voor 10 jaar in de hele EU (27 landen). Een registratieprocedure zonder obstakels duurt in de regel ongeveer 5-6 maanden.

Merkbescherming Europa

Wat kost een Europese merkregistratie?

De kosten van een merkregistratie in Europa hangen af van het aantal producten en diensten waarvoor je het merk wilt registreren. Globaal kun je uitgaan van totale kosten rond de € 1.800,- en € 2.200. Daarmee is het merk dan voor 10 jaar beschermd in 27 landen. Wat heel belangrijk is te weten: voor MKB bedrijven is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor een Europese merkregistratie. De subsidie kan oplopen tot € 1.000,-. Wij geven je graag meer informatie.

Merkbewaking

Na registratie van het merk is het ook belangrijk het merk te bewaken. Met behulp van geavanceerde software kunnen wij dagelijks alle Europese merkenregisters scannen op zoek naar nieuwe merken die inbreuk maken op jouw rechten. Wordt er een gelijkend merk gedeponeerd, dan ontvang je van ons meteen bericht. Wij adviseren je over de te nemen stappen en helpen bij het aanpakken van de inbreuk.

Merkbewaking Europa
Merkregistratie
Je merk in Europa registreren?

Chiever regelt optimale bescherming van jouw merken op Europees niveau en zorgt ervoor dat je veilig de markt op kunt.

Het contactformulier kan niet weergegeven worden omdat cookies niet zijn geaccepteerd. Klik hier om cookies te accepteren.