Tips voor Merkhouders

® = REGISTERED

Het merk is officieel geregistreerd. Het is nu toegestaan (maar niet verplicht) bij het merk een ® te plaatsen. Hiermee geeft u aan dat het een ‘Registered Trademark’ is. Attentie: als u het registratiecertificaat van een Internationale Merkregistratie (WIPO) hebt ontvangen, realiseer u dan dat het merk nog niet officieel is geregistreerd, maar de nationale procedure nog moet doorlopen. U moet dan in die landen dan nog even wachten met het gebruik van ® teken. Dit kan met name relevant zijn voor de US. Voor meer informatie kunt u met Chiever contact opnemen.

10 JAAR BESCHERMD

De registratie is voor tien jaar geldig en kan steeds worden verlengd met perioden van tien jaar.

GEBRUIK

Om de merkrechten in stand te houden, moet het merk binnen vijf jaar na de registratiedatum worden gebruikt. Gebeurt dat niet, dan kan een ander het verval van de merkrechten inroepen.

RESTYLING LOGO OF BEELDMERK

Om de rechten in stand te houden moet het merk gebruikt worden zoals het is ingeschreven. Na een restyling of aanpassing van een logo, is het daarom aan te raden een nieuwe registratie te verrichten van het nieuwe beeldmerk.

BEWIJS VAN GEBRUIK

Mocht u ooit in een merkenconflict betrokken raken, dan is het van groot belang dat u kunt aantonen hoe lang en op welke wijze het merk gebruikt is. Om die reden adviseren wij u om bewijzen van gebruik te bewaren. Voorbeelden van brochures, artikelen en facturen, het liefst voorzien van een datum, zijn als bewijs goed bruikbaar. Maar dat kunnen ook – gedateerde – printscreens zijn van uw website.

WIJZIGINGEN

Wijzigt de vennootschap die als merkhouder bij de registratie staat opgegeven van naam of wordt deze vennootschap opgeheven? Geef dat aan ons door, want een registratie die op naam staat van een onderneming die niet meer bestaat is kwetsbaar en kan op termijn vervallen worden verklaard. Bent u verhuisd? Houd ons graag op de hoogte van eventuele adreswijzigingen. Het is van belang dat de gegevens in uw merkregistratie correct zijn.

INFORMATIE EN SERVICE

Chiever stelt het zeer op prijs dat wij u tot onze klantenkring kunnen rekenen. Hebt u vragen, opmerkingen of suggesties, wilt u nieuwe merken registreren of bestaande merken in andere landen beschermen? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Meer info

Wilt u meer weten?

Wil je meer weten over onze dienstverlening, onze werkwijze, service of tarieven? Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een kennismaking of meer informatie. Dat kan via bijgaand formulier, maar bellen kan natuurlijk ook: 020-8204000.

Het contactformulier kan niet weergegeven worden omdat cookies niet zijn geaccepteerd. Klik hier om cookies te accepteren.