Boekenbal

Ondanks het feit dat de woorden Boekenbal en Boekenweekgeschenk beschrijvend zijn – en daarmee moeilijk als merk te registreren – is Chiever er toch in geslaagd deze merken te beschermen.

Meer over deze case…

Merkregistratie Boekenbal

Für Elise

Ook geluiden kunnen in Europa als merk beschermd worden. Dat was de belangrijkste conclusie uit het Für Elise -arrest in 2003 van het Europese Hof van Justitie. De zaak was als test-case aangespannen door de partners van Chiever.

Meer over deze case…

Für Elise

Gletcher

Een klant van Chiever wilde de naam Gletscher in Europa gebruiken voor een ijsdrankje. Dat klinkt lekker koud en visueel kan je ook wel wat met zo’n naam. Veel budget voor onderzoek was er echter niet. Chiever raadde aan toch in ieder geval toch iéts aan vooronderzoek te doen. Maar goed dat we die check gedaan hebben.

Meer over deze case…

Gletcher

Gaslicht.com

Gaslicht.com is markleider op het gebied van vergelijking van energie-leveranciers. De bedrijfsnaam GasLicht.com heeft een enorme bekendheid. Concurrenten proberen regelmatig te profiteren van de bekendheid van GasLicht.com en kiezen een naam die dicht in de buurt zit bij het merk GasLicht. Dat was ook het doel van de GasLichtGroep uit Eindhoven. Chiever hielp GasLicht.com bij een juridische procedure tegen dit bedrijf. En met succes: de GasLicht Groep is inmiddels verleden tijd.

Meer over deze case…

Gaslicht

Swapfiets

Soms val je met je neus in de boter en mag je als merkenbureau meedenken over de bescherming van een wel heel bijzonder merk: de blauwe voorband van de Swapfiets.

Meer over deze case…

Swapfiets logo

Three Kings

Onze klant Three Kings, wereldwijd marktleider op het gebied van houtskool en wierook, wordt online regelmatig geconfronteerd met namaak. Chiever hielp niet alleen met de verwijdering van de inbreukmakers op internet, maar pakte ook de Indiase bron aan.

Meer over deze case …

Three Kings

DoctorPhone

Onder de naam DoctorPhone verrichten de Arnhemmers al sinds 2013 in Nederland onderhoud en reparaties van smartphones & en tablets. Het is dan ook begrijpelijk dat de Europese merkregistratie uit 2015 van het gelijknamige Duitse DoctorPhone de Nederlanders zwaar op de maag lag, ook omdat de Arnhemmers inmiddels 3 vestigingen in Duitsland hebben. Maar ja, wat moet je als je zelf geen merkregistratie hebt?

Meer over deze case …

DoctorPhone
Meer info

Meer weten over wat Chiever voor je kan betekenen?

Wil je meer weten over onze dienstverlening, onze werkwijze, service of tarieven? Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een kennismaking of meer informatie. Dat kan via bijgaand formulier, maar bellen kan natuurlijk ook: 020-8204000.

mr. Bas Kist Senior Trademark Attorney (Partner) +31 (0)20 8204000

Het contactformulier kan niet weergegeven worden omdat cookies niet zijn geaccepteerd. Klik hier om cookies te accepteren.