Juni 2019. Een paar weken geleden schreven wij een blog over The Trademark Office, het bedrijf dat onder valse voorwendselen domeinnaamregistraties aan Nederlandse ondernemers verkoopt. De inkt van ons stukje was nog niet droog of wij kwamen een nieuwe uitspraak tegen, die niets aan duidelijkheid te wensen over laat.

Bedrog

‘Hetgeen The Trademark Office in de telefoongesprekken heeft gezegd over de aanvraag van een derde voor een domeinnaam ….., kwalificeert de kantonrechter … als bedrog’, zo is te lezen in een uitspraak van 21 mei 2019 van de Kantonrechter in Groningen.

Misleiding en bedrog

Misleiding

In deze laatste kwestie ging het om een procedure van The Trademark Office tegen in totaal 23 MKB-bedrijven die de overeenkomst met The Trademark Office wensten te ontbinden. ‘The Trademark Office heeft xxx … c.s. willens en wetens misleid met de bedoeling om hen te verleiden om de overeenkomsten te sluiten’, vervolgt de rechter, die The Trademark Office tenslotte met € 5.673,41 aan proceskosten naar huis stuurt.

Lesje geleerd?

Of The Trademark Office nu zijn lesje heeft geleerd, is maar helemaal de vraag. Ze zijn nogal vasthoudend. Het blijft dus oppassen.

Bas Kist