Februari 2018. Sportartikelenfabrikant Slazenger is met succes opgetreden tegen de merkregistratie van het bedrijf Arctic Cat, bekend merk van zijn sneeuwscooters. De kat van Arctic Cat lijkt teveel op de kat van Slazenger en krijgt daarom geen Europese registratie voor kleding. Dat heeft het Europese Gerecht bepaald op 30 januari.

Tegenovergestelde richting

Arctic Cat voerde nog aan dat zijn eigen logo meer een fantasie-beest is dat een sprong maakt, terwijl het bij Slazenger toch om een sluipende zwarte panter gaat. Bovendien bewegen de beide beesten zich in tegenovergestelde richting, aldus Arctic Cat.

Silhouet kat blijft hangen

Echter, volgens het Gerecht zal het publiek zich niet zo snel de verschillen tussen beide beesten herinneren. Wat vooral zal blijven hangen is het beeld van een silhouet van een katachtig beest. Kortom: merkinbreuk en geen kledingmerk voor de Arctic Cat.

Wel kat voor scooters

Gelukkig kan Arctic Cat het logo wel gewoon blijven gebruiken als merk voor de sneeuwscooters. In eerste instantie had Slazenger zich daar ook tegen verzet, maar die aanval trok het bedrijf tijdens de procedure in.

Bas Kist